El projecte IAS Tracker

Aquesta setmana s'ha presentat el projecte IAS Tracker a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, es tracta d'una aplicació amb geoportal que permet la localització de determinades espècies invasores presents en el territori de Catalunya. Aquesta aplicació que està centrada en un número limitat d'espècies i ofereix la possibilitat d'acostar al gran públic una App de ciència ciutadana, com aquesta mateixa d'iNaturalist, amb major control per part dels administradors, responsables de permetre o no observacions de determinada espècie. Actualment IAS Tracker està limitada a menys de 20 espècies, però els desenvolupadors s'han compromès a fer-la créixer a partir de les demandes dels usuaris.

Es tracta d'una eina molt visual i fàcil d'utilitzar, però ni estan totes les invasores reconegudes per la legislació aplicable a Catalunya, que recordem és l'Espanyola, ni són totes les que estan, doncs algunes espècies que no estan considerades invasores a Catalunya, com els Cotoneaster o l'Enfiladissa de ramell groc, també coneguda com Seneci enfiladís.

Estem expectants per aquesta nova aplicació que creiem pot ser una eina molt interessant per a introduir als profans en el aquest mon (i potser també en el de la biologia o simplement a la història natural). Esperem que les seves dades siguin exportables fàcilment a formats oberts i siguin emprades pels responsables científics, tècnics i gestors de la biodiversitat a Catalunya, i siguin útils per a la seva tasca.

Des d'aquí convidem als seus promotors a fer-la créixer i esperem que contribueixin al desenvolupament d'eines de col·laboració i participació ciutadana en el coneixement de la Faunística i Florística de Catalunya

Posted on January 28, 2016 02:20 PM by eduardomartnez eduardomartnez

Comments

No comments yet.

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments