Gaudeix de l’estiu amb LIFE medCLIFFS!

L’estiu és el millor moment per fer tot allò que durant l’any se’ns fa més complicat d’encabir en les nostres agendes. Per això, des de LIFE medCLIFFS et volem recordar les nostres propostes més estiuenques.

Aprèn amb l’exposició LIFE medCLIFFS


Cala Jugadora Cap de Creus

Hàbitat de penya-segats mediterranis – Cap de Creus. Crèdits: Roser Melero.


 

Pels dies en que vulguis reposar de sol, platja i mar, et convidem a visitar l’exposició LIFE medCLIFFS per a conèixer el projecte i les tres espècies de flora invasora per a les quals en els propers mesos s’iniciaran els treballs demostratius de control i eradicació. També podràs conèixer les espècies de flora endèmiques de Cap de Creus que volem afavorir, així com l’amenaça que les invasores suposen per a la seva supervivència.

Per a que puguis triar el lloc que et vagi millor, l’exposició estarà allotjada en quatre punts diferents de l’Alt Empordà al llarg de l’estiu:

  • Fins al 20 de juliol, a les Antigues Escoles de Selva de Mar.
  • Del 3 al 23 de juliol a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries.
  • Del 24 de juliol al 17 de setembre a l’Espai Cap de Creus, a la Punta de Cap de Creus. ATENCIÓ! Recorda que l’accés motoritzat a la Punta de Cap de Creus està restringit durant els mesos d’estiu. Consulta tots els detalls aquí: https://parcsnaturals.gencat.cat/ca/xarxa-de-parcs/cap-creus/gaudeix-del-parc/com-accedir-hi/index.html
  • Del 24 de juliol al 17 de setembre a Colera.

Camina, observa i registra

Si el que t’agrada és passejar pels camins de ronda i fer fotografies a plantes, pensa a fer-te membre del projecte iNaturalist LIFE medCLIFFS! Així formaràs part de la Xarxa d’Observadors LIFE medCLIFFS i totes les teves observacions de flora al·lòctona seran validades per experts de l’Institut Botànic de Barcelona.

Ajuda a conservar els penya-segats litorals

Si encara no t’has pogut treure el cuquet de poder aprendre sobre les plantes invasores i implicar-te en la conservació de la natura, et convidem a que et registris a la Xarxa de Voluntariat LIFE medCLIFFS, de manera que podràs accedir al curs online sobre plantes invasores de la Costa Brava, així com apadrinar un transsecte per participar en la recollida de dades sobre flora invasora que serviran per a avaluar el risc d’invasió i millorar-ne la gestió.

Estigues al dia!

A partir del setembre, reprendrem tant les sortides de la Xarxa de Voluntariat LIFE medCLIFFS com altres activitats divulgatives i educatives que ja estem preparant. De moment ja tenim aquestes dates:

  • 16 de setembre 2023 – Sortida de camp Voluntariat LIFE medCLIFFS
  • 30 de setembre 2023 – Descoberta de l’hàbitat 1240 a Mas Caials
  • 21 d’octubre 2023 – 1a Trobada Anual del Voluntariat LIFE medCLIFFS a l’Institut Botànic de Barcelona, amb visita guiada al Jardí Botànic de Barcelona i diverses presentacions tècniques. Hi haurà transport gratuït des de diferents punts de la Costa Brava.

Apunta-les ja a l’agenda i, si encara no ho has fet, subscriu-te al Butlletí LIFE medCLIFFS per rebre totes les novetats directes a la teva bústia!

MOLT BON ESTIU!

Posted on July 4, 2023 10:35 AM by nnualart nnualart

Comments

No comments yet.

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments