Cartells LIFE medCLIFFS sobre espècies exòtiques invasores a Cap de Creus

Des del passat mes de febrer ja es poden consultar els sis cartells informatius sobre el LIFE medCLIFFS al Parc Natural de Cap de Creus.

S’han instal·lat en sis punts clau amb l’objectiu d’informar sobre el projecte i les àrees demostratives d’actuació, així com educar i conscienciar sobre els efectes negatius de la flora exòtica invasora i com afecta la biodiversitat dels penya-segats mediterranis.


Instal·lació dels cartells al Parc Natural de Cap de Creus.


A banda de la informació sobre el LIFE medCLIFFS, inclouen informació de les espècies invasores que tenen un major impacte negatiu sobre aquest hàbitat (figuera de moro, gazània i ungla de gat) i també de les espècies endèmiques que cal conservar i millorar i que es poden veure afectades per aquesta problemàtica: la sèseli de Cap de Creus (Sesseli farrenyi) i les ensopegueres (Limonium geronense i Limonium tremolsii).

També ofereixen consells pràctics per tal d’ajudar a prevenir la propagació d’aquestes espècies i altres recursos informatius.


Els cartells estan estratègicament ubicats en àrees concorregudes i que tenen una flora autòctona d’alt valor afectada per plantes invasores, com són Mas Caials, el Paratge de Tudela, Portlligat i Cala Portaló (Cadaqués), Cala Pelosa (Roses) i el Far de S’Arenella (Port de la Selva).


Gràcies als cartells es preveu millorar el coneixement, tant de la població local com de persones que visiten el Parc, sobre la problemàtica de les espècies invasores i inspirar així un canvi positiu en el seu comportament que ajudi a conservar els penya-segats mediterranis.

 

Posted on April 16, 2024 10:42 AM by nnualart nnualart

Comments

No comments yet.

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments