Primer balanç

Acabada la #SetmanaNatura d'aquest 2016 és el moment de fer un primer balanç: han estat set dies en el que s'han registrat dues-centes observacions de cent espècies diferents, des de les valls del Pirineu a les platges de Tarragona: fongs, plantes, insectes, aranyes, mamífers i aus, entre d'altres han estat observats i registrats a tot el territori. Fins i tot s'ha pogut enregistrar la presència d'algunes espècies endèmiques de les que es tenien poques dades (Libelloides cunii http://www.gbif.org/species/2103177) el que permetrà augmentar el coneixement de la biodiversitat del planeta.
Les observacions més habituals són de les espècies amb les que convivim cada dia a tot el territori. iNaturalist ens ha permès estar més propers a elles i compartir-les amb tota la comunitat, més d'un centenar d'observadors que gràcies a les seves contribucions ajuden a millorar el coneixement de la natura, i amb les aportacions de la resta de la Comunitat aprenen més de les espècies amb les que convivim.
El propers dies seguiran entrant més registres a la Setmana de la Natura, són observacions fetes a l'ample de tot el territori i que han estat fotografiades, observades i identificades, i que ara poden difondre's entre tota la comunitat.
La Setmana de la Natura 2016 no ha acabat, ara queda una llarga activitat de classificació i confirmació d'observacions i espècies, i incorporació a les bases de dades dels grups d'investigadors que, si l'observador ho autoritza, podran utilitzar-les per millorar el coneixement de la nostra natura.
Quin és el grau d'expansió de les espècies invasores? Aquesta és una de les qüestions que analitza DAISIE http://www.europe-aliens.org/ i que obté informació del grup https://www.inaturalist.org/projects/invasores
Com s'organitzen els estols de cotorres (https://www.inaturalist.org/projects/estols-cotorres) i altres psitaciformes a les nostres deslocalitzades? https://www.inaturalist.org/projects/alien-parrots-observatory
Vols conèixer totes les Marietes del planeta i aprendre a identificar-les? https://www.inaturalist.org/projects/ladybird-beetles-of-the-world o conèixer les papallones i les seves erugues? https://www.inaturalist.org/projects/butterflies-of-europe
Les observacions recollides al llarg de la Setmana de la Natura a Catalunya han contribuït a avançar en aquests i altres projectes, i ho seguirà fent les properes setmanes... fins la propera edició.

Posted on June 6, 2016 07:55 AM by eduardomartnez eduardomartnez

Comments

No comments yet.

Add a Comment

Sign In or Sign Up to add comments