Stats

Unknown
Unknown

LA PLANTA DESTACADA – Milfills

Avui a la secció LA PLANTA DESTACADA parlarem del milfills (Kalanchoe ×houghtonii), un híbrid artificial que actualment és un dels tàxons amb un comportament invasor més agressiu de tot el litoral mediterrani català.

L’origen del milfills i entrada a casa nostra

Aquest tàxon d’origen híbrid es va crear per primera vegada a Califòrnia als anys 30 del segle passat de la mà de A.D. Houghton, metge i botànic anglès afincat als Estats Units, mitjançant el creaument forçat entre dues espècies natives de Madagascar, K. daigremontiana i K. tubiflora. Sembla que l’experiment s’hauria repetit dues dècades més tard a Portugal per F. Resende. No hi ha més dades de l’híbrid fins que, a finals de la dècada dels 60, se cita per primera vegada d’Austràlia, aquest cop ja en estat silvestre i, pocs anys més tard, ja al continent americà. Les primeres cites a Europa són de principis dels anys 90, ...more ↓

Posted on November 02, 2023 09:04 AM by nnualart nnualart | 0 comments | Leave a comment
More Journal Posts

Recent observations View All

Loading...
More Observations

About

Si tens coneixements de flora i vols col·laborar amb el projecte, pots apadrinar un transsecte i formar part de la Xarxa de Voluntaris LIFE medCLIFFS.

Pots fer-te voluntari i apadrinar un transsecte emplenant el següent formulari: ...more ↓

nnualart created this project on May 17, 2022
Embed a widget for this project on your website