Journal archives for December 2015

December 23, 2015

Rebutjada la primera relació d'espècies invasores pel Parlament Europeu

El Parlament ha rebutjat a la sessió del 17 de desembre, la relació de 36 espècies invasores proposada per la Comissió Europea. El Reglament 1143/2014 establia que el gener de 2016 s'hauria d'aprovar la relació d'espècies invasores d'àmbit europeu però tot sembla indicar que existeixen reticències a la relació presentada per la Comissió.
Segons argumenta el Parlament la relació presentada, no inclou totes les espècies invasores que suposen danys a la biodiversitat de la Unió, i algunes de les proposades es considera que són incapaces de tenir els impactes negatius que la proposta argumentava.
Aquesta relació podria alterar parcialment la relació d'espècies invasores decretada a Espanya, i per tant mentre no s'aprovi una relació aplicable a Catalunya, aplicable al nostre territori. Les anàlisis de risc que s'han dut a terme han identificat prop d'un centenar d'espècies invasores perilloses a Europa (lluny de les 36 que es proposava aprovar), i no incloïa algunes de les espècies a les que s'han dedicat fons europeus per a la seva eradicació, sempre costosa.

Per això seguim animant a participar en la identificació temprana i evitar el seu ús a jardins o com animals de companyia. Una vegada comença la seva propagació, aturar-la és sempre més costós.

Posted on December 23, 2015 10:47 AM by eduardomartnez eduardomartnez | 0 comments | Leave a comment